Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megvan a magyar foci rekordigazolása

Megvan a magyar foci rekordigazolása

A Dinamo Zagreb bosnyák csatárát igazolta le a Videoton, és ha lehet hinni a horvát lapoknak, ennyit magyar klub még nem fizetett focistáért.

“A Dinamo Zagreb és a MOL Vidi FC megállapodásának értelmében piros-kékben folytatja pályafutását Armin Hodzic!” – jelentette be a Videoton honlapja hétfő délben.

A bosnyák játékos 24 éves, a szarajevói Zseljeznyicsarban nevelkedett, majd szerepelt a Liverpool utánpótlásában is, 2015 óta pedig a zágrábi Dinamo csatára. Hodzic ötszörös bosnyák válogatott.

Azt nem lehet tudni ilyenkor hivatalosan, hogy mekkora összeget fizetett a magyar bajnok a játékosért, de a horvát sajtó már a múlt héten tudni vélte a vételárat.

Ez pedig 2,4 millió euró, azaz 700 millió forint lehet. Ekkora összeget futballistáért magyar klub még nem adott.

“Nagyon sokat dolgoztunk ezen az igazoláson, mindenképpen szerettük volna csatárral bővíteni a keretet. Az időzítés nemcsak rajtunk múlt, hanem a különböző kupákban szereplő együttesek helyzetén is. Amikor bebiztosítottuk az európai csoportkörös szereplésünket, azonnal éreztük, hogy nyílt egy rés és olyan labdarúgókat is megszerezhetünk, akik számára a magyar labdarúgást önmagában nem tudjuk vonzóvá tenni” – mondta a klubhonlapnak Kovács Zoltán, a fehérváriak sportvezetője.

Hodzic a Videoton a keddi BL-mérkőzésén még nem szerepelhet. A magyar bajnok az AEK Athénnal játszik a BL-selejtező rájátszásában, az első, budapesti meccsen 2-1-re nyert a görög együttes. Ha a párharcot megnyeri a Vidi, akkor a BL csoportkörébe jut, ha kikap, akkor az Európa-liga főtáblájára kerül. Vagyis hat európai mérkőzése még a keddi után is van a fehérvári klubnak.

Huszti páros lábbal szállt bele a Videoton BL-szereplésébe, de innen is van kiút

Huszti páros lábbal szállt bele a Videoton BL-szereplésébe, de innen is van kiút Egyenlő létszámnál egyáltalán nem tűnt verhetetlennek az AEK, így Athénban is lehet esélye a magyar bajnoknak. De még az is lehet, hogy az Európa Ligában sem lenne rossz a Vidinek? És kell ehhez csillagászati pénzért Dzsudzsák?