Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

“Most meghalsz” – mondta az arlói közmunkás és lesújtott kardjával munkatársára

“Most meghalsz” – mondta az arlói közmunkás és lesújtott kardjával munkatársára

A Debreceni Ítélőtábla beszámolója szerint V.T. arlói közmunkás 2015 augusztusában rátámadt kollégájáram, miután az még a munkakezdés előtt kérdőre vonta a vádlottat, az egyik családtagjával kapcsolatos nézeteltérése miatt. V.T. vádlott erre hazament, magához vett egy bozótvágó kardot és a sértett munkahelyére, a helyi általános iskolaudvarára ment. Ott a karddal a sértett feje irányába kétszer lesújtott, miközben azt mondta:

“Most meghalsz.”

A sértett a kezében lévő cirokseprővel hárította el az ütéseket, majd karjaival is védte fejét a csapások elől. A sértett mindkét kezén maradandó sérüléseket szenvedett, és az egyik csapás miatt az arca is megsérült. Az, hogy a fejét az ütések nem érték el, csak a védekezésének volt köszönhető.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 januárjában V. T. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 8 év börtönbüntetésre és 8 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett, ezért az ügyet másod fokon a Debreceni Ítélőtáblán tárgyalják újra.