Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hórengeteg szakadt az osztrák hegyekre

Hórengeteg szakadt az osztrák hegyekre

1600 méter fölött megérkezett a tél a szomszédba.

Hirtelen rengeteg hó esett Ausztria hegyeiben vasárnapra virradó éjjel – számolt be az augusztusban szokatlan, de nem kirívó jelenségről több osztrák lap is.

Többi közt a stájerországi Planaiban, Gasteinnél és a Grossglocknernél is fehérbe borult a táj. Az alábbi fotókat egy hütte ablakából fotózták a Turrachsee mellett, Murautól délnyugatra. Kiemelt képünket is innen választottuk.

Wildererhütte Turracher Höhe

Hurra es schneit…. ….etwas Besonderes im August ;-)

A legtöbb helyen a hóréteg vastagsága elérte az 5-10 centimétert, de az előrejelzések szerint a váratlanul 1600 méterre csökkenő hóhatár fölött egyes helyeken akár 40 centiméter friss csapadékra is lehet számítani.

Hauser Kaibling

Wuhuuu… die Vorboten des Winters sind da ☃️🔜⛷ Wir würden uns am liebsten die Ski anschnallen 😍 was sagt ihr zu diesem Anblick?? #summerbreak #ersterschnee #hauserkaibling #skiamade #schladmingdachstein

A hó miatt több hegyi utat le kellett zárni legalább ideiglenesen. Pénteken egyébként még 30 fokokat mértek az említett tájakon, szombat éjjel azonban volt, ahol 4 Celsius fokra zuhant a hőmérséklet. Hamarosan lassú felmelegedés jön.

(Kleine Zeitung)