Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A vámospércsi férfi halálra verte szállásadóját egy faággal, majd begyújtott vele a kályhába

A vámospércsi férfi halálra verte szállásadóját egy faággal, majd begyújtott vele a kályhába

A Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség vádirata szerint bizonyos K.I. lakóháza 2006-ban leégett, ezt követően hajléktalanként élt. A férfit egy idős, mozgásában nehezített férfi fogadta be vámospércsi lakóházába. Mindketten hosszabb ideje italozó életmódot folytattak. A vádlott ittas állapotban már korábban is többször bántalmazta az idős embert, aki a sérüléseivel nem fordult orvoshoz.

A vádirat szerint a két férfi között 2017. január 21-én éjszaka szóváltásalakult ki. A vádlott ugyanis felszólította a sértettet, hogy rakjon tüzet a kályhában, de a sértett erre nem volt hajlandó. K. I. emiatt felindult állapotba került, a kályha közelében lévő baltával a sértettet nagy erővel három alkalommal a fején megütötte.

Ezután egy faággal folytatta a bántalmazást – többször kis-közepes erővel a fején és legalább egy esetben nagy erővel a háta bal oldalán ütötte meg, majd egy fűrésszel ütötte meg a szállásadója fejét legalább egy alkalommal. Miután a vádlott felhagyott a bántalmazással, a faágat felvágta, azzal begyújtott a kályhába és visszafeküdt aludni anélkül, hogy a sértett állapotátmegvizsgálta volna.

Másnap reggel győződött meg arról, hogy a sértett életjeleket nem mutat. A sértetthez január 23-án délután látogatóba érkezett két férfi, ők fedezték fel a holttestet.

A sértettnek okozott sérülések száma, súlya és jellege alapján a vádlott cselekményét az átlagosat lényegesen meghaladó

rendkívüli embertelenséggel, brutalitással, gátlástalanul, emberi mivoltából kivetkőzve vitte véghez, fogalmaz az ügyészség.

Az ügyben jövő héten születhet ítélet.

Borítókép fotó: Pixabay.com