Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Rossi betartotta az ígéretét: Dzsudzsák kimaradt a válogatottból

Rossi betartotta az ígéretét: Dzsudzsák kimaradt a válogatottból

Először hirdetett keretet Marco Rossi, a magyar futballválogatott új szövetségi kapitánya júniusi kinevezése óta.

Az olasz szakember rögtön tétmeccsel kezd, hiszen szeptember elején indul az új sorozat, az Európai Nemzetek Ligája, amelyben a magyar csapat elsőként Finnországban lép pályára, szeptember 6-án. A Honvéddal tavaly magyar bajnok, a dunaszerdahelyi DAC-cal idén szlovák bronzérmes edző erősen nyitott, mikor belengette, hogy nem fogja behívni a csapatba a klub nélküli játékosokat, így Dzsudzsák Balázst sem, aki arab klubja óta nem szerződött le sehová egyelőre.

Rossi beleállt az ügybe és valóban kimaradt a szeptemberi meccsek keretéből a válogatott eddigi csapatkapitánya.

A válogatott keret tagjai:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők: Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Vinícius Paulo (Mol Vidi FC), Lang Ádám (CFR Cluj), Bese Barnabás (Le Havre), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Fiola Attila (Mol Vidi FC), Botka Endre (Ferencváros), Tamás Krisztián (Mol Vidi FC)
Középpályások: Kleinheisler László (FK Asztana), Kalmár Zsolt (DAC), Kovács István (Mol Vidi FC), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna FC 1909), Nagy Gergő (Budapest Honvéd FC)
Támadók: Szalai Ádám (TSG 1899 Hoffenheim), Sallai Roland (APOEL Nicosia), Sallói Dániel (Sporting Kansas City), Stieber Zoltán (D.C. United), Varga Roland (Ferencváros), Eppel Márton (Kajrat Almati)
Tartalékok: Gróf Dávid (Budapest Honvéd), Guzmics Richárd (Jenpien), Korcsmár Zsolt (Midtjylland),
Holman Dávid (Slovan Bratislava), Vécsei Bálint (FC Lugano), Bőle Lukács (Ferencváros), Nagy Dominik (Legia Varsó)

A keretet az mlsz.hu közölte és ott Rossi magyarázatot is adott.

„Az egyik legfontosabb szempont az volt, hogy ki milyen fizikális állapotban van, milyen rendszerességgel és mennyit játszik klubcsapatában. […] …a fenti szempontok alapján nem küldtem meghívót az egyelőre még új csapattal nem rendelkező Dzsudzsák Balázsnak, akivel személyesen is megbeszéltem a jelenlegi helyzetet, ő pedig érveimet – a válogatott érdekeit szem előtt tartva – megértette és elfogadta. Fontos hangsúlyoznom, hogy annak ellenére, hogy ezúttal nem lesz velünk, továbbra is úgy tekintek rá, mint a nemzeti csapat kapitányára.”

Nem tudni, miben állapodtak meg az új kapitánnyal, de a korábban a válogatottságot lemondó Nikolics Nemanja sincs a 23-as névsorban, azonban két, szintén az USA-ban szereplő futballista (Stieber Zoltán és Sallói Dániel) igen, így nem a távolság lehet a fő ok.

A meglepetések között van – a szerdai BL-meccs után nem is annyira meglepetés – Kovács István (Videoton), a Honvédban nagyon megbízható csapatkapitány-középpályás, Nagy Gergő, illetve a Videoton-védő, Tamás Krisztián neve.

A Videoton adja a legtöbb játékost, ötöt, a Ferencvárosból hárman kapnak esélyt a szereplésre. A keret kevesebb mint fele, 11 focista játszik külföldön.