Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Vaklárma volt a hackertámadás a Demokrata Pártnál

Vaklárma volt a hackertámadás a Demokrata Pártnál

Téves riasztásnak bizonyult az amerikai Demokrata Párt irányító testülete, az Országos Demokrata Bizottság szerdai bejelentése az adatbázisa elleni hackertámadásról.

A párt kiberbiztonságért felelős tisztségviselője, Bob Lord csütörtöki közleményben tudatta, hogy nem kibertámadás történt a párt adatbázisának megszerzése érdekében, hanem egy külső fél biztonsági ellenőrzés céljából úgynevezett mockup fájlt, azaz sablont hozott létre a DNC egyik választói oldalán.

„Rendkívül megkönnyebbülten vettük tudomásul, hogy nem külföldi ellenség behatolási kísérletéről volt szó” – közölte Bob Lord.

A Demokrata Párt szerdán értesítette a hackertámadás kísérletéről a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI). Úgy vélte, hogy hamis bejelentkező oldal létrehozásával ismeretlenek megpróbáltak hozzáférni a DNC felhasználóinak listájához és jelszavaihoz, ezek segítségével pedig a párt adatbázisához.