Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Trump szerint ha megvádolják, összeomlik a tőzsde

Trump szerint ha megvádolják, összeomlik a tőzsde

Interjút adott a Fox televíziónak Donald Trump, miután volt ügyvédje, Michael Cohen eskü alatt vallotta, hogy megsértette a kifizetésekkel a kampányfinanszírozási törvényt és minderre az elnök kényszerítette. A műsorban Trump tagadta, hogy megsértette volna a kampánypénzekre vonatkozó jogszabályokat, és állítja, hogy nem az erre szánt pénzekből vásárolták meg annak a két hölgynek a hallgatását, akik megosztották a nyilvánossággal, hogy korábban viszonyuk volt vele.

„Nem kampánypénzből fizettünk. A pénz tőlem jött, és erről már tweeteltem is” – mondta az elnök a már tőle megszokott magabiztossággal. (Az persze már részletkérdés, hogy Trump korábban hevesen tagadta, hogy bármiféle viszonya is lett volna a Stephanie Clifforddal vagy Karen McDougallal, most pedig már nyíltan beszél róla, hogy – bár állítása szerint törvényesen, de – fizetett nekik.) Egy mondattal később újfent önellentmondásba keveredett és azt próbálta magyarázni a riporternek, hogy „később értesült a kifizetésről”.

De nem ez volt az egyetlen megdöbbentő kijelentése a Fox & Friends nevű műsorban. Trump szerint, ha megvádolnák és elindulna ellene az impeachment-eljárás,

„a piac összeomlana és mindenki nagyon szegény lenne”.

A fenyegetőzés bírálói szerint arra enged következtetni, Trump rájött mekkora bajban is van, és így próbálja elkerülni az eljárást.

Az elnök most is megragadta az alkalmat, hogy megvédje korábbi kampányfőnökét, a sikkasztásért és csalásért elítélt Paul Manafortot. Azt mondta, nem érti, hogyan lehetne vádat emelni valaki ellen, aki ilyen „jó munkát végzett”. És persze arra is, hogy sokadszorra felemlegesse Hillary Clinton e-mail botrányát.

Íme a teljes interjú:

Fotó: Bernd von Jutrczenka/dpa/AFP/Europress