Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A CNN híradója megy majd az ATV-n

A CNN híradója megy majd az ATV-n

„Ősztől az ATV-n a világ legnagyobb hírcsatornájának híreit és tudósításait is láthatják a nézők, magyar nyelven. Az ATV-n hetente jelentkező, magyar nyelvű CNN híradó első adását októbertől láthatják majd a nézők” – írja az ATV közeménye.

Ezen felül a CNN Breaking News híreit élőben közvetítheti az ATV, vagyis ha bármilyen rendkívüli esemény történik a világban, akkor az ATV-n látható lesz majd a CNN saját adása. Az együttműködés keretében a csatorna munkatársai továbbképzésen is részt vehetnek az amerikai hírcsatorna központjában, Atlantában.

„Nagyon büszkék vagyunk, hogy hosszú előkészítő munka után sikerült együttműködési megállapodást kötnünk a CNN-nel. Külön stábot alakítunk ki, amelynek tagjai az amerikai hírek átvételén dolgoznak, s ha a világban bármi rendkívüli történik, Magyarországon az ATV elsőként tud majd beszámolni róla, helyszíni felvételekkel, szinkrontolmács segítségével. A másik nagy lehetőség, hogy kollégáink részt vehetnek a CNN központjában lévő oktatáson. Szeptemberben az első szerkesztő már megkezdi a szakmai továbbképzését az Egyesült Államokban. ” – mondta Németh Szilárd, az ATV általános vezérigazgatója.