Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gázpalackokkal megpakolt autóval hajtottak bele egy holland település városházába

Gázpalackokkal megpakolt autóval hajtottak bele egy holland település városházába

Gázpalackokkal megrakott autóval hajtott bele egy férfi a városháza épületébe a kelet-hollandiai Lingewaard településen szerda hajnalban, a feltételezett tettes a helyszínen életét vesztette – írja az MTI.

Az ütközésben felrobbant az autóban lévő két gázpalack egyike, és kigyulladt a jármű. A közelben megtalálták egy férfi holttestét, ami a hatóságok szerint azt mutatja, hogy az elkövető megpróbált elmenekülni. A sofőrt leszámítva senki nem sérült meg az Amszterdamtól körülbelül 100 kilométerre délkeletre fekvő településen történt incidensben.

Az épületben ugyanakkor komoly károk keletkeztek. A helyi rendőrség vizsgálatot indított a történtek felderítésére, és bár „erős a gyanújuk” a tettes kilétét illetően, egyelőre nem közöltek nevet vagy egyéb részleteket. Hangsúlyozták: nem mutat rá semmilyen jel, hogy terrorcselekményről lenne szó.