Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szél Bernadett lemondhat összes LMP-s pozíciójáról

Szél Bernadett lemondhat összes LMP-s pozíciójáról

Az LMP társelnökének döntése mögött – állítólag – az Etikai Bizottság azon döntéssorozata áll, amelyben súlyos büntetéseket róttak ki a párt saját jelöltjeire.

A Borsod24.hu információi szerint Szél Bernadett lemondott a Lehet Más a Politikában (LMP) betöltött összes vezetői pozíciójáról. Ez a társelnöki posztját, majd szeptember 15-i hatállyal a frakcióvezetői tisztségét jelenti. A lap szerint a döntése mögött az Etikai Bizottság azon döntéssorozata áll, amelyben súlyos büntetéseket róttak ki a párt saját jelöltjeire. A módszert Szél elfogadhatatlannak tartja. “Nem akarok egy olyan rendszerben dolgozni, ahol a felelősségvállalást büntetik, a felelősséghárítást jutalmazzák” – jelentette ki az LMP lemondott társelnöke.

A 444.hu megkeresésére Szél Bernadettet azt mondta, kedden adott egy interjút a Magyar Hang című lapnak, ez várhatóan szerda reggel jelenik meg, ebben részletesen beszél a helyzetről. A hírt egyébként az Indexnek is megerősítették a párt köreiből. Később Szél Bernadett maga is posztolt a Facebookra a témában:

Borítókép: Szél Bernadett / Fotó: Ivándi-Szabó Balázs