Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pillanatok alatt magyar papírokhoz jutott a szír diktátor embere

Pillanatok alatt magyar papírokhoz jutott a szír diktátor embere

Atiya Khoury 2014 december 19-én igényelt magyar tartózkodási engedélyt, amit december 29-én meg is kapott.

A Direkt36 444.hu-n megjelent cikke szerint Atiya Khoury, akit Bassar al-Aszad szír diktátor pénzembereként ismernek pillanatok alatt magyar tartózkodási engedélyt kapott négy évvel ezelőtt. A cikk szerint Khoury 2014. december 19-én igényelt tartózkodási engedélyt, amelyet december 29-én meg is kapott. Ekkor még nem szerepelt az Egyesült Államok szankciós listáján. Az nem derül ki, hogy a tíz napban milyen átvilágítás zajlott a magyar hatóságok részéről a személyét illetően.

Khoury 2014-ben vásárolt magyar letelepedési kötvényt. Ennek segítségével szabadon tartózkodhatott Magyarországon és ennek köszönhetően szabadon mozoghatott az Európai Unió területén is. 2016 nyarán azonban felkerült a Egyesült Államok szankciós listájára, de ez nem volt elég ahhoz, hogy 2017-ben letelepedési engedélyt kapjon Magyarországon.

Borítókép: A SANA szíriai állami hírügynökség által 2018. június 24-én közreadott képen Bassár al-Aszad szíriai elnök interjút ad az NTV orosz televízió riporterének Damaszkuszban 2018. június 24-én. (MTI/EPA/SANA)