Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem veszélytelen múzeumba járni, 60 éves olasz látogató beleesett egy szoborba

Nem veszélytelen múzeumba járni, 60 éves olasz látogató beleesett egy szoborba

Az olasz férfi megtalálta a végtelen fekete lyuk alját.

Távolról sem veszélytelen múzeumba járni, legalábbis ez szűrhető le egy olasz férfinak a történetéből. Az indiai származású brit szobrászművész, Anish Kapoor életművének számos jeles művét mutatják be a Porto Museo Serralves di Oportoban. A szobrász hatalmas, szinte teljes köztereket elfoglaló alkotásaival, valamint a londoni olimpia tiszteletére állított tornyával vált világhírűvé.

London, Anish Kapoor indiai születésû brit mûvész 115 méter magas, kilátóterasznak is helyet adó acéltornya, az ArcelorMittal Orbit épül a 2012-es londoni nyári olimpiának otthont adó Olimpiai Parkban. (MTI/EPA/Andy Rain)

Tárlaton szerepelt a híres végtelen fekete lyuk, a “Descent into Limbo”, nagyjából leszállás a pokolba című alkotás is. Ez első ránézésre a padlón egy fekete kört jelent. A látvány azonban csalóka. Nehéz eldönteni, hogy csak egy installáció, vagy egy valódi végtelenített fekete lyukkal van dolga a látogatónak. Nos, egy olasz turista nagyon-nagyon kíváncsi volt, s számára kiderült, hogy bizony Kapoor alkotásában valóban van egy lyuk a padlón, amely egy csaknem 2,5 méteres mélységet “rejt”. A 60 éves látogató pedig bele is esett, amely után azonnal kórházba is szállították. Ráadásul nem elég, hogy orvosnál kötött ki, de ha az alkotás megsérült, még könnyen lehet annak a költségeit is a nyakába varrják. (Artnet.news)