Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Nem bírta tovább a riporter, amikor Trump ügyvédjével beszélt

Nem bírta tovább a riporter, amikor Trump ügyvédjével beszélt

Donald Trump és csapata szinte minden napra ad valamilyen mosolyogni- vagy éppen elborzadnivalót a világnak. Nem volt ez másként Rudolph Giulianival, az elnök ügyvédjével és nem mellesleg volt New York-i polgármesterrel sem, aki az NBC-nek adott interjút vasárnap.

A riporter, Chuck Todd, arról a találkozóról is kérdezte Giulianit, amelyen Trump fia, veje és kampányfőnöke egy köztudottan Kreml-közeli ügyvéddel arról egyeztettek a Trump-toronyban még az elnökválasztás előtt, hogy Oroszország szívesen adna át lejárató információkat Hillary Clintonról.

Egy igazság, két igazság

Az ügyvéd láthatólag nem volt a helyzet magaslatán, mégis heves reakciókkal ment bele a vitába, amelyben elég kínos kérdéseket szegeztek neki. Lássuk a mélypontokat:

A műsorvezető arról kérdezte az ügyvédet, hogy az elnök tanúskodik-e majd a Robert Mueller különleges ügyész vezette vizsgálóbizottsága előtt, és hogy nem lenne-e okosabb rávennie Trumpot arra, hogy vallomást tegyen, hiszen így ő [mármint Giuliani] és az elnök is visszanyerhetné hitelességét.

Giuliani: „Szerintem nem kellene sürgetni, hogy tanúskodjon [Trump], és szerintem nincs igazuk azoknak, akik azt mondják nincs miért aggódnia, hiszen úgyis az igazat fogja mondani. Ez hülyeség, hiszen csak valaki más igazságát tudja elmondani. Nem az igazságot. Nem beszélt vele [ a Kreml-közeli ügyvéddel], nem volt ott”.

Todd: „Az igazság, az igazság. Egy igazság van.”

Giuliani: „Nem ez nem az igazság.

Az igazság nem az igazság.

Ha egyszer az Egyesült Államok elnöke azt mondja, hogy nem tett ilyet…”

Todd: „Az igazság nem az igazság?! Uram, érti ön, hogy…?”

Giuliani : „Nem nem nem!”

Todd: „Ebből biztos, hogy mém lesz” [ – ennél a résznél a riporter már az arcát a kezeibe temeti – a szerk.]

Giuliani : „Ne mutasson ilyet nekem!” [ imitálja Todd fejfogását ]

Az ellenfél ellen minden bevethető?

És ha azt hinnénk ettől kellemetlenebb beszélgetésnek nem lehetünk fültanúi, az igazán kínos magyarázkodás éppen az interjú vége fele bontakozott ki.

Todd: „Az oroszokkal való összejátszásra azért a Trump-torony-beli találkozó egy elég erős bizonyíték lehet.”

Giuliani: [ nevet ] „Nem, ez nem az.”

Todd: „Hogyhogy?”

Giuliani: „Mert a találkozó eredeti célja az volt, hogy információkat szerezzenek Clintonról. A találkozóból pedig egy másik meeting lett.”

Todd: „Ami már önmagában [ az oroszokkal való ] összejátszás. Értem.”

Giuliani: „Nem ez nem az!”

Todd: „De hát most mondta, hogy a találkozó azért jött létre, hogy valamilyen terhelő információt találjanak Hillary Clintonról egy [orosz] ügyvéd segítségével.”

Giuliani: „Nem, ez nem így volt!”

Todd: „ De hát ez volt a találkozó célja, az előbb mondta”

Giuliani: „ Ez volt a találkozó eredeti célja, de aztán valami teljesen más lett az összejövetel tárgya. Minden jelölt elmenne egy olyan találkozóra ami az ellenfelével kapcsolatos, ez a világ legtermészetesebb dolga. Ha van valami pikáns információd a másik jelöltről, elmész. Ebben az esetben egy orosz személlyel volt a találkozó.”

Todd: „Az orosz kormányból?”

Giuliani: „Nem az orosz kormány képviselte. Magánszemély volt. Abban sem vagyok biztos, hogy tudták, hogy orosz. Csak a nevét tudták.”

Todd: „Tudtak róla, hogy orosz.”

Giuliani: „Jó, igen, amikor már odaértek a találkozóra akkor már tudták, de amikor még egyeztették a meetinget akkor még nem.”

Rudy Giuliani ezzel a szerepléssel biztos helyet foglalt magának az elkövetkezendő hetek összes amerikai politikai szatíraműsorában. John Oliver népszerű Last Week Tonight-jában például már hétfőn kiemelt szerepet kapott.

Borítókép forrása: YouTube