Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megbüntették a sofőrt, aki rendőrt hívott a kislányra, aki vizet ivott a buszon

Megbüntették a sofőrt, aki rendőrt hívott a kislányra, aki vizet ivott a buszon

A Miskolc Városi Közlekedési Zrt. reagált arra, hogy vizet ivott a miskolci buszon egy kislány, akire a sofőr rendőrt hívott.

Mint ismert: Húsz percig nem indult el vasárnap az Auchan és az Avasi kilátó között közlekedő busz Miskolcon, mert a sofőr le akart szállítani a buszról egy egész családot, amiért egy 5 éves lány visszazárható palackból ivott egy korty ásványvizet.

A közlekedési cég szerint, valamennyi járatán az utasok védelme, ruházatuk tisztaságának megóvása érdekében – a visszazárható PET-palackos kiszerelésű, nem alkoholos italok kivételével – szigorúan tilos az étel- és italfogyasztás. Erre valamennyi járaton piktogramok és feliratok hívják fel az utasok figyelmét. A járművezetők az utazási szabályokat megsértőket leszállíthatják – amennyiben azt megtagadják, rendőri intézkedést kérhetnek.

Egyébként szerintük az történt, hogy az MVK Zrt. különcélú járatának vezetője azt észlelte, a járművön tartózkodó gyermek ételt, italt fogyasztott. A jármű kamerája által készített felvétel tanúsága szerint a buszvezető felszólította a szülőket az evés, ivás befejezésére, amiből szóváltás kerekedett.

Ugyanakkor azt elismerték, hogy a járművezető az Üzletszabályzatban leírtak szerint, ugyanakkor nem a számára előírt, kellő udvariassággal járt el. Ezért a munkáltatótól megrovásban részesül.

Az MVK Zrt. a járművezető udvariatlan viselkedéséért az érintett családtól elnézést kér; ugyanakkor fenntartja, hogy a buszvezető az ide vonatkozó szabályzat előírásának megfelelően járt el, amikor az étkezés befejezésére szólította fel a családot, majd ennek megtagadását követően rendőri intézkedést kért.