Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A hadseregben is legendás piás volt Kimi Räikkönen

A hadseregben is legendás piás volt Kimi Räikkönen

Egyelőre csak finn és svéd nyelven olvasható az autóversenyző önéletrajzi könyve, de az F1 2007-es világbajnokának legendássá vált sztorijait, később angol és magyar nyelven is kiadják majd. Skandináviában már bestsellernek számít a kötet, az első kiadást pillanatok alatt elkapkodták Kimi rajongói – írja a Reuters. 

Kimi Räikkönen sokkal visszahúzódóbb magánéletet él, amióta apuka lett, de korábban ő volt a „legbotrányosabb” figurája a Formula 1-nek. A finn versenyző legemlékezetesebb sztorija talán az, amikor 2012-ben 16 napig volt részeg a bahreini és a Spanyol Nagydíj között. A két hetes tivornyázás ellenére a harmadik helyen intették le Barcelonában, mindössze 3,8 másodperccel követte a célban a futamgyőztes Pastor Maldonadót.

A kötet szerzője azt is kiemeli, hogy Michael Schumacher és Lewis Hamilton mellett Kimi Räikkönen is szerény körülmények között nőtt fel. A Räikkönen család otthonában még angol vécé sem volt. Szülei minden pénzüket Kimi autóversenyzői pályafutására költötték. Testvére, Rami Räikkönen volt a szerelője a kezdetekben. Kimi arról is beszél könyvében, hogy mikor családjával még egy öreg kisbusszal járták Finnországot, elképzelni sem tudta, hogy valaha a világ egyik leghíresebb versenyzője lesz.

Räikkönen 1999-ben, 20 évesen épp azzal egyidőben került be az akkori F1 előszobájának számító brit Formula Renault bajnokságba, amikor behívót kapott sorkatonai szolgálatra a finn hadseregtől. A könyvben felidézte amikor ittasan, késve ért vissza a laktanyába, és attól tartott, hogy büntetésből nem engedik versenyezni, ezért inkább megszökött a szolgálatból.

Még bizonytalan hogy meghosszabbítja-e a Ferrari Kimi Räikkönen szerződését, mely az év végén jár le. A box utcai pletykák szerint a monacói Charsles Leclerc érkezhet a finn helyére. Ugyanakkor a finn az idei szezonban elég magabiztosan gyűjti a dobogókat, ami nagyon fontos a maranellói istállónak a kiélezett világbajnoki küzdelemben.

Fotó: Instagram
Borítókép: Charles Coates/Getty Images