Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Csak a hétköznapokat kell valahogy kibírni, aztán jön az újabb enyhülés

Csak a hétköznapokat kell valahogy kibírni, aztán jön az újabb enyhülés

A hét első felében is sok lesz a napsütés, többfelé 35 fokos melegre kell számtani. A tartós hőség miatt hétfőre, augusztus 20-ára néhány megye kivételével az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Csak elvétve alakul ki zápor vagy zivatar, a legalacsonyabb hőmérséklet általában 14-20 fok között várható, de néhol ennél hűvösebb is lehet. Napközben 31-35 fokig melegszik a levegő.

Kedden, szerdán és csütörtökön hasonlóra kell számítani, alapvetően napos lesz az idő, csak néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet 14-21, míg a maximum 30-35 fok között alakul.

Péntektől többfelé alakul ki zápor, zivatar. Bár mérsékelt marad a légmozgás, a zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A minimumhőmérséklet 16-22, a maximumhőmérséklet 28-33 fok között alakul.

Szombaton kisüthet a nap, de egyre több helyen lehetnek záporok, zivatarok. A szél helyenként megerősödik, a zivatar környezetében viharossá is fokozódhat. A leghidegebb órákban 14-20 fok lehet. Napközben 26-32 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap is többfelé valószínű eső, zápor, zivatar, a szél erős, viharos is lehet. A minimumhőmérséklet 13-20 fok között valószínű, a nappali maximumok pedig 22-27 fok között alakulnak.