Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kiosztották az állami kitüntetéseket, Patyi Andrást és Mága Zoltánt is elismerte a kormány

Kiosztották az állami kitüntetéseket, Patyi Andrást és Mága Zoltánt is elismerte a kormány

Állami kitüntetéseket adott át Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere és Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken Budapesten, a Pesti Vigadóban az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából.

Ünnepi beszédében Kásler Miklós kiemelte: augusztus 20-a a magyar nemzet, a magyar állam legfontosabb ünnepe, “múltunk, jelenünk és jövőnk összekötő eleme, amely egyesít magában mindent, amit ma magyarnak nevezhetünk”. A teljes beszéd is hasonló volt, de ami a lényeges a kitüntetettek névsora. Az Index szúrta ki a kormany.hu-n a listát, amiből kiderült, hogy

Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült Mága Zoltán hegedűművész.

Ugyanezt kapta meg Párkányi Raab Péter, a Szabadság téri német megszállásos emlékművet is készítő szobrász.

Persze másnak is elismerte a kormány az érdemeit, Magyar Érdemrend Középkereszt polgári tagozat kitüntetést adtak át Patyi Andrásnak, a Nemzeti Választási Bizottság és a közszolgálati egyetem nemrég leköszönt rektorának. Ő egyébként várhatóan a Fidesz-kormány által alkotott új különbíróság, a közigazgatási bíróság új vezetője lesz hamarosan.

Akit a teljes lista érdekel, itt találja.