Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Több száz civil hallhatott meg kelet-afganisztáni harcokban

Több száz civil hallhatott meg kelet-afganisztáni harcokban

Kétszáz-kétszázötven civil halt meg vagy sebesült meg a kelet-afganisztáni Gazni városában folyó harcok idején – közölte az ENSZ.

A világszervezet humanitárius ügyekért felelős hivatala csütörtök esti közleményében azt írta, hogy az afgán vörös félhold munkatársai több mint 250 civil és fegyveres holttestét gyűjtötték össze a város különböző részein.
Múlt pénteken több száz tálib lázadó rohanta le a Kabultól 170 kilométerre fekvő várost, és az afgán biztonsági erőknek csak több napig tartó ádáz harcok árán sikerült visszafoglalniuk.

Pénteken még szórványosan folytak harcok a város peremén, de a tálibok lassan visszavonulnak az ellenőrzésük alatt lévő, városon kívüli területekre.

Asraf Gáni afgán elnök pénteken felkereste a várost, hogy találkozzon a biztonsági szolgálat tisztségviselőivel, és részt vegyen a halottak gyászszertartásán.

Tárik Sah Bahrami afgán védelmi miniszter hétfőn azt mondta, hogy a Gazniban folyó harcokban az afgán biztonsági erők legalább száz katonája, harminc civil és mintegy kétszáz tálib lázadó esett el.

(MTI)