Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Petrezselymet dugott fel, hogy így végezzen magán abortuszt, belehalt

Petrezselymet dugott fel, hogy így végezzen magán abortuszt, belehalt
  • 2018. augusztus 17., 21:28

A sokkoló incidens az argentin fővárosban, Buenos Airesben történt néhány nappal azután, hogy a szenátus elutasította az abortusz dekriminalizációjára vonatkozó törvényjavaslatot.

Így továbbra is tiltott, sőt börtönnel büntethető a művi úton történő terhességmegszakítás az egész országban. Ezért sokan otthon, kényszerből próbálják ki a veszélyesebbnél veszélyesebb praktikákat. A 34 éves Liz például petrezselyem gyökér szeleteket helyezett fel a vaginájába, hogy ezzel indítsa be a vetélését.

Azonban egy belső fertőzéstől nagyon magas láza lett és hiába szállították a legközelebbi kórház sürgősségijére, ahol még méhét is eltávolították, életét már nem lehetett megmenteni.

Az eset azóta új lendületet adott az abortusz mellett tüntetőknek, akik elmondták:

“Ha az édesanya dönthetett volna gyermeke sorsáról, akkor nem kellett volna neki is meghalnia. A növényből származó baktériumok sem okoztak volna nagy problémát, ha időben orvoshoz mer fordulni és nem fél az esetleges börtönbüntetéstől, amit ezért kiszabhatnak rá!”

Egy kétéves kisfiú maradt árván utána.

(Mirror / borítókép illusztráció: MTI/EPA/Aidan Crawley)