Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Hír TV Bencsik Gábort átkeresztelte Bencsik Genderre

A Hír TV Bencsik Gábort átkeresztelte Bencsik Genderre

Állj ki a társadalmi nemek mesterszak mellett te is, vedd fel a Gender keresztnevet!

Történt, hogy Bencsik Gábor, a Magyar Krónika főszerkesztője kiállt a társadalmi nemek, vagyis a gender mesterszak mellett, ami elég nagyot ment jobb és baloldalon, de valahol a kettő között egyaránt:

„A kormány ne akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését”

– írta Bencsik Gábor saját Facebook-oldalán. Azt is írta, hogy a kormánynak bíznia kellene a „nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben”, akik megvédik azokat az értékeket, amelyekkel a kormány azonosul.

Még Bencsik Gábort is megdöbbentette a „gender szakok” eltüntetésének híre

Még Bencsik Gábort is megdöbbentette a „gender szakok” eltüntetésének híre „Most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől.” – ezt nem más mint Bencsik Gábor írta ki a Facebook-oldalára.

Nos, Bencsiket ezután még ugyan nem váltották le a Magyar Krónika főszerkesztői posztjáról, de a visszafideszesített Hír TV-ben már elkövették az egyik legbeszédesebb hibát, amit ilyenkor feliratozók és szerkesztők elkövethetnek. Bencsik Gábor nevét ugyanis így sikerült kiírni a képernyőre:

Bencsik Gender.

A hibát az egy órával késleltetett, online adásban már nem találják meg, valószínűleg javították, szóval nyilván nem direkt nevezték át Bencsiket, hanem véletlenül, de hát nincsenek véletlenek, ugye. Azon se lepődjenek meg, hogy azt írták az átkeresztelt név alá, „újságíró, Demokrata”, ugyanis a Magyar Krónika főszerkesztése mellett rendszeres szerzője a hetilapnak is, amit egyébként a testvére, Bencsik András ad ki és főszerkeszt.

UPDATE: A Hír TV-től megerősítették, az átkeresztelés véletlen volt.