Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szombathelyen is új lapot indított Ungár Péter

Szombathelyen is új lapot indított Ungár Péter

„Elindult Szombathelyen is valami! Ha érdekel, mi van a kormánypropagandán túl, olvasd őket és kövesd a facebook oldalukat” – ezekkel a szavakkal jelentette be Facebook-oldalán Ungár Péter, hogy tulajdonostársaival együtt új lapot indított ugytudjuk.hu címmel. Az információt az LMP-s képviselő a Zoom.hu-nak is megerősítette.

Az ugytudjuk.hu-t, a Kő A Mezőn Nonprofit Kft. adja ki. Az Opten adatai szerint a társaságnak öt tagja van, köztük van Ungár Péter is, az Átlátszó szerint ő a többségi tulajdonos.

Az impresszum szerint a szombathelyi online portál főszerkesztője Farkas Balázs, két újságírója pedig Fehér Buda és Pavelkovits Petra. Utóbbi a Magyar Kétfarkú Kutya Párt szombathelyi jelöltje volt az áprilisi önkormányzati választásokon.

A lap bemutatkozásában azt írták: „egy csapat lelkes és elhivatott szombathelyi újságíró úgy döntött, hogy lapot alapít azzal a szándékkal, hogy gazdagítsa a kormányfüggetlen média szerény táborát”.

Ungár Péternek nem ez az egyetlen médiavállalkozása, sőt az utóbbi időben vidéken is terjeszkedni kezdett. A politikus idén májusban szerzett részesedést az Azonnali.hu nevű hírportálnál. Júliusban pedig Szentgotthárdon a 9970.hu, Egerben pedig az egriugyek.hu honlapot szerezte meg.

Ungár Péternek családi vállalkozása révén részesedése van a kormánypárti Figyelőben, és hozzá köthető az LMP-s reflektor blog is.