Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Részegen dicsekedett vele, hogy kinyírta a lakótársát, de senki nem hitt neki

Részegen dicsekedett vele, hogy kinyírta a lakótársát, de senki nem hitt neki

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki baltával agyonütötte, majd a kertjében elásta lakótársát Csongrádon. A nem mindennapi történet még 2011-ben kezdődött, amikor a vádlott megengedte egy ismerősének, hogy beköltözzön csongrádi házának egyik szobájába. A befogadott lakótárs azonban gyakran nézett a pohár fenekére és a lakhatási költségekhez sem járult hozzá, ezért egyre többször veszekedtek.

Néhány hónappal később – már 2012-ben – a vádlott közölte ismerősével, hogy ha nem fizet, akkor el kell költöznie. Ő azonban bezárkózott a szobájába, és közölte, hogy oda más nem jöhet be. A ház tulajdonosa ekkor kiment az udvarra fát vágni, de a vita hamarosan ott folytatódott. A veszekedés odáig fajult, hogy a fát hasogató tulajdonos baltájával többször is fejbe vágta ismerősét, aki a helyszínen életét vesztette.

A vádlott néhány nap múlva a holttestet fóliába tekerte majd a kerti WC mellett elásta. Ezt követően ittas állapotban több alkalommal hangoztatta, hogy „kinyírta a lakótársát”, de mivel nagyotmondó embernek ismerték, senki nem hitte el neki.

A sértett hozzátartozói végül 2017 tavaszán tettek bejelentést a férfi eltűnése miatt. A bejelentés alapján elrendelt rendőrségi eljárás során a vádlott több mint 4 évvel a cselekmény elkövetése után elismerte a rendőröknek a sértett megölését, majd megmutatta hova ásta el a holttestet.

A főügyészség a vádlottat emberölés bűntettével vádolja.