Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egyetemista lett egy liba, amit Gugunak hívnak

Egyetemista lett egy liba, amit Gugunak hívnak

Gugu, a liba egyetemre való felvételét gazdájának, Wu-nak köszönheti, aki a Weibo (kínai Twitter) mikrobogon osztotta meg szívszorító dillemáját: nem tudja tovább gondozni az állatot, viszont megfőzni sem szeretné.

Wu azért adna túl Gugun, mert új lakásba költözik, ahol már nem tudná gondját viselni a libának, megfőzni viszont tényleg nem szeretné. A libával másfél évvel ezelőtt, halászat közben hozta össze a sors. Gugu még pelyhes, kicsit, sárga babaliba volt, amikor befogadta.

Azóta a szárnyas megnőtt, és egy csodálatosan “jóképű” liba lett belőle.

-állítja Wu.

A rendkívül jó hírű sanghaji tengerészeti egyetemnek megtetszett a Gugu gazdájának Weibo-s bejegyzése és azon nyomban fel is kínálta a libának, hogy csatlakozzon az egyetem népes liba családjához, amit Wu rögtön el is fogadott.

Gugu, a jóképű liba. Forrás: BBC/Weibo

A Weibo felhasználóinak többsége is egyetért abban, hogy nem lenne szabad Guguból pekingi kacsát készíteni, viszont vannak, akik negatívan értékelik a történetet, Wu-t felelőlennek vélik.

Szerintük ha ennyire fontos Wu-nak Gugu, akkor nem kellene ilyen könnyen túladnia rajta, hanem továbbra is felelősségteljesen gondoznia kéne.

Viszont valószínűleg Gugu így jár a legjobban. Az egyetem kampuszán kap majd lakóhelyet egy olyan tó mellett, ami az intézet védett övezetében található. Itt majd úszhat, gágoghat kedvére, és még talán felszedhet valami csini libát is az egyik kollégiumi buliban.

(BBC)