Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gyurcsány felesége felveszi a kesztyűt Matolcsyval szemben

Gyurcsány felesége felveszi a kesztyűt Matolcsyval szemben

„Matolcsy szerint bűn saját pénzből kölcsönt adni pár bajba jutott rokonnak, közeli ismerősnek, az Orbánnal szembenálló Demokratikus Koalíciónak. Ezzel szemben hazafias cselekedet a közpénzt alapítványokba menteni, és abból méregdrága bútorokat, szőnyegeket venni, rokonoknak hitelt adni, devizahiteleseket kisemmizni – ezzel vágott vissza Matolcsy Györgynek és az általa vezetett jegybanknak Dobrev Klára.

Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára Molnár Gyula volt MSZP-elnökkel MTI Fotó: Balogh Zoltán

Gyurcsány Ferenc feleségét az háborította fel, hogy mint arról a Zoom.hu is beszámolt, a minap az MNB engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt 15 millió forint bírságot szabott ki a Dobrev által irányított Altus Portfólió Kft.-vel szemben, s megtiltotta a jogsértő pénzügyi szolgáltatás folytatását. Az MNB büntetőfeljelentést is tesz, mivel vizsgálata szerint jogsértő módon

Gyurcsányék cége két év alatt közel 400 millió forint kölcsönt adott magán- és jogi személyeknek.

Gyurcsány Ferenc felesége az erre reagáló Facebook-posztban megjegyezte: „erről erkölcsileg és pénzügyjogászként is mást gondolok és igyekszem minden erőmmel támogatni az Orbánnal harcoló ellenzéket.” Dobrev Klára jelezte:

„a Matolcsy-féle jegybank nem független, ezért döntését is az orbáni politika részének tekintem. Ezzel szemben küzdök!

A Dobrev Klára irányítása alatt álló Altus-cég kölcsönei egyébként a Czeglédy-ügyben buktak ki. A Zoom.hu is írt róla, hogy tavaly novemberben adónyomozók hallgatták ki Dobrev Klárát az MSZP- és DK-közeli ügyvéd, Czeglédy Csaba büntetőügyében.Dobrev Klárát a Czeglédy diákmunka-közvetítő cégének adott kölcsönökről kérdezték. Dobrev Klára a Zoom.hu-nak megerősítette, hogy az általa vezetett cég három alkalommal adott kölcsön összesen 160 millió forintot Czeglédy pénzügyi gondokkal küzdő cégéknek, és ebből csak egy utolsó részletet, 25 milliót nem kaptak már vissza, miután zárolták Czeglédyék számláit.

Dovrev Klára szerint ügyvédi munkája és közéleti szerepvállalása miatt Czeglédy “sok borsot tört a Fidesz orra alá”, ennek köszönheti az ellene folyó eljárást. Azt is mondta, hogy az ő meghallgatása szintén a Fidesz politikai- és kampánycéljait szolgálja.

Borítókép: Dobrev Klára / MTI Fotó: Ujvári Sándor