Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az új Sabrina olyan lesz, mint Az ördögűző, de Salem, a macska még mindig nem szólalt meg

Az új Sabrina olyan lesz, mint Az ördögűző, de Salem, a macska még mindig nem szólalt meg

A Sabrina, a tiniboszorkány Netflix által rendelt remake-je októberben kezdődik, és most megjöttek hozzá az első igazi promóképek, valamint egy-két plusz infó.

Van-é, ki e sorozatot nem annyira ismeri? A Sabrina, a tiniboszorkány Netflix által készített remake-je, a Chilling Adventures of Sabrina (kb. Sabrina dermesztő kalandjai)

októberben kezdődik,

de sajnos egyelőre semmi infó nem látott napvilágot Salemről, a varázserővel és beszédképességgel felszerelt fekete macskáról, akinek egyébként saját, külön bejáratú weboldala is van, ráadásul magyarul, és csak és kizárólag vele foglalkozik.

Az biztosan tudható, hogy Salem szerepel a két évadra, évadonként 10 részre berendelt anyagban, ahogy az is, hogy a sorozat többet koncentrál majd Sabrina boszorkány mivoltjára, az alapvető konfliktusok is inkább ebből fognak kialakulni, s mindez Sabrina felnövéstörténetében koncentrálódik majd, ami a félig ember, félig boszorkány tinédzser kettőségének konfliktusától lesz különösen érdekes.

Tavaly januárban dobták Amerikában képernyőre a Riverdale című sorozatot, ennek az alkotói csatlakoztak az új Sabrinához, Roberto Aguirre-Sacasa, a Riverdale forgatókönyvírója és alkotója írta ennek a sorozatnak is a forgatókönyvét, és ugyanúgy alkotó szerepkörben tűnik fel itt is, de szinte az egész Archi Comicsnak benne van a keze, ahogy a Riverdale esetén is történt.

Miranda Otto, Richard Coyle, Lucy Davis, Kiernan Shipka, Tati Gabrielle, Abigail F. Cowen, and Adeline Rudolph a Chilling Adventures of Sabrina című sorozatban / Forrás: Netflix

Ők a tiniboszorkány helyett sötétebb tónusban gondolkodnak, iparági pletykák szerint leginkább az 1973-ban bemutatott Az ördögűzőre fog hasonlítani a remake, ezt erősíti a bemutató dátuma is, október 26. már elég közel van az Amerikában kísértetiesnek és ijesztőnek álcázott mindenszentekhez és halottak napjához, vagyis a halloweenhez.

A frissen kiadott két fotón egyébként Sabrina, vagyis az őt alakító Kiernan Shipka látható, valamint az a kettősség, ami hozzátartozik a főszereplő alapjelleméhez. De az is látszik, hogy gondosan megtervezett, elegáns kosztümökben láthatjuk majd viszont a tinisorozat felnőttebb és félelmetesebb szereplőit.

De a legfontosabb kérdés mégis csak megválaszolatlanul maradt:

Salem, a macska, beszél majd?

Borítókép: Kiernan Shipka a Chilling Adventures of Sabrina című amerikai sorozatban / Forrás: Netflix