Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Adatokkal tette helyre Semjént a CEU rektorhelyettese

Adatokkal tette helyre Semjént a CEU rektorhelyettese

„Senki nem akar genderológust foglalkoztatni, következésképpen képezni sem kell” – ecsetelte Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az ATV-ben, hogy miért is kell betiltani a gender szakot. Hasonlóan érvelt ez Emmi a Zoom.hu-nak elküldött válaszlevelében is, mint írták a „társadalmi nemek tanulmánya” mesterszakon végzettekre nem mutatható ki igény a magyar munkaerőpiacon.

Ennek az ellenkezőjét bizonyítja egy ábra, amit Fodor Éva, a CEU rektorhelyettese posztolt ki Facebookjára. Az adatokból ugyanis kiderül, hogy a szakon végzettek igen is el tudnak helyezkedni – bár tény, hogy a legtöbb diákjuk továbbtanul.

„A megszerzett tudásra igényt tartanak nemzetközi nagyvállalatok, melyek szem előtt tartják a diverzitás »gender mainstreaming« kérdését, alapítványok és államigazgatási szervek, melyek EU-s vagy más követelményeknek igyekeznek megfelelni” – írja Fodor.