Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Most komolyan melegsátras varietét ajánlok a Szigetről? Hát még jó!

Most komolyan melegsátras varietét ajánlok a Szigetről? Hát még jó!

Még ha létezik ennél sokkal jobb előadás a varieté történetében, akkor is meg kell nézni, imádja a közönség, te is fogod! Famefatal a Magic Mirrorban – már csak két este!

Minden este 11 órakor lemegy egy fura előadás a Szigeten. Leginkább artisták szerepelnek benne, de nyilván nem hiányzik belőle a zene, az erotika és a humor sem. Varietéről lévén szó, a Cirque de Sziget színpadán volna eredetileg a helye, de hát az van, ahogy már hosszú-hosszú évek óta megszokott, a varieté a Magic Mirrorban fut.

A Magic Mirror a Sziget LMBTQ-sátra, napközben a témába vágó kerekasztal-beszélgetések és előadások várják a közönséget, este pedig nyilván beindul a buli, koncertek jönnek-mennek, egy dolog viszont idén minden este állandó: ha este 11, akkor jön a Famefatal címre hallgató varieté. A folyamatosan teltházzal futó előadást a tavalyi szünet után most ismét Berlin queer pápája, Markus Pabst állította össze.

Őszinte leszek, alapvetően az ég egy adta világon semmi érdekes nincs ebben a varietében,

mégis úgy imádja a közönség, mintha még életükben nem láttak volna artistákat.

És még csak nem is őrült erotika megy a színpadon, ennél még Kendrick Lamar alatt is sokkal vadabb tánc ment, artista urak ugyanis félmeztelennél nem merészkednek tovább, de a félmeztelenség amúgy is alapvetően hozzátartozik az artisták életéhez. Az, hogy az egyik bőröndökön egyensúlyoz, a másik gurtnival tekereg, a harmadik trapézon lengedez, a negyedik kínai rúdon igyekszik fennmaradni vagy éppen lezuhanni, az ötödik meg a hatodik táncol, a hetedik hajlékonysági elemekkel operál, a nyolcadik énekel, a kilencedik meg, aki maga a rendező, Markus Pabst, önként és dalolva sétál ki a színpadra, hogy a rögtönzött társulat minden tagja egyszerre doboljon a pőre testén.

Fotógalériánk a Famefatalról:

Kattintson a képre, galéria nyílik! / Fotó: Csóti Rebeka

Vagyis az történt első ránézésre, hogy pőre testű queer-pápánk összefogdosott néhány artistát Németországtól Olaszországon át Kínáig, bedobta őket egy befőttesüvegbe, összerázta jól, és már készen is állt az előadás. Mert hogy ez egy egyszerű koktél, nem ígér és nem is ad többet, mint ami.

És láss csodát: működik!

Magam sem tudom hogyan és miért, de tényleg imádja a közönség: egyszerűen zabálják, ahogy sorra hozzák az artisták a kunsztokat, közben mosolyognak, zenélgetnek, viccelődnek, jól érzik magukat – lehet, hogy éppen ezért az utóbbiért szereti a nép, és ez a nép szombaton este, amikor én láttam a Famefatalt, leginkább magyarokból állt, amin szintén meglepődtem.

Sajnos egyébként az van, hogy egy közepes tehetségű artista is könnyedén megállná a helyét ebben az előadásban, egyik művésznek sem kell megőrülnie ahhoz, hogy a közönség már csak azért is szeresse, mert kiment a színpadra. És abban is biztos vagyok, hogy

egy sima hétköznapon valahol Budapesten, ami nem a Sziget, egyszerűen ember nem lenne, aki pénzt áldozna rá.

Nem beszélve arról, hogy a végén kijön egy csávó, akiről sajnos nem tudtam meg, hogy kicsoda, és úgy csinál, mint aki elénekli a Nessun dormát, a végén a kétvonalas H-val, haha, hát még jó hogy playback, de a közönséget igazából ez sem érdekli, jön a standing ovation!

De részemről ez csak hiszti, mert abban az egy órában, amíg az előadást néztem, én is megőrültem, naná, vitt magával az egész, és csak azt sajnálom, hogy a legvégén nem kapcsolódtam be a közös buliba, amikor az artisták hálájuk jeléül mindenkit felhívtak a színpadra, hogy táncoljanak egy hatalmasat.

Szóval ha ma vagy holnap este még ott vagy a Szigeten, akkor ne legyen olyan hülye, mint én. Ja, és érkezz időben a Magic Mirror sátrához, 10-15 perccel a kezdés, vagyis 11 óra előtt, különben nem fogsz beférni! Mert a vége ilyen: