Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kunhalmi: Énnekem, mert két cicim van és nő vagyok, kevesebb a bérem

Kunhalmi: Énnekem, mert két cicim van és nő vagyok, kevesebb a bérem

Az MSZP választmányi elnöke, Kunhalmi Ágnes beszélt a genderképzés megszüntetéséről az ATV Start című műsorában hétfőn. Az elnök elmondta, hogy a genderképzés esetleges megszüntetése ugyanannak a kultúrharcnak a része, mint a közoktatás átalakítása. Mint ismert: az erőforrástárca megszüntetné a “genderszakot” az azt oktató két magyar egyetemen, a CEU-n és az ELTE-n. Az egyetemek a hét elején alig 24 órát kaptak arra, hogy véleményezzék az Emmi és az Igazságügyi Minisztérium rendeletmódosító előterjesztését, amelynek egy pontja kimondja: a jövőben nem indulhat el a képzés.

Kunhalmi szerint a kormány negligálja azt a problémát, hogy egy nő ugyanolyan diplomával kevesebbet keres, mint egy férfi, többek közt ennek az okait is kutatják a gendertudományok. Az MSZP-s politikus így magyarázta el a problémát Kárász Róbert műsorvezetőnek:

A gendertudományok azzal foglalkoznak, hogy miért van az még mindig, hogy ugyanolyan diplomát végez ön is, én is, ugyanannyi éve dolgozunk egy adott munkakörben, de énnekem, mert két cicim van és nő vagyok, kevesebb a bérem. Tetszik érteni?