Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Darabokra tépte az iszlám állam parancsnokát a brit mesterlövész mérföldes lövése

Darabokra tépte az iszlám állam parancsnokát a brit mesterlövész mérföldes lövése

A brit SAS különleges alakulat név nélküli hőse lett az az iraki és szír veterán, aki egy közel negyven éves .50 kaliberes Browning gépfegyverrel, több mint egy mérföld távolságból lőtt ki egy ISIS katonát.

Az ellenséges kommandós éppen eligazítást tartott beosztottjainak, és láthatóan élvezte a szereplést, hiszen vagy húsz percig beszélt nekik, kitűnő célpontot adva a brit katonának.

Több másodpercig tartott míg a lövedék elért hozzá, mely a férfit jól láthatóan darabokra tépte. Miután a többiek rájöttek mi történt, azonnal szétszaladtak

– mondta el egy, az eseményhez közel álló forrás. Hozzátette: a tökéletes lövéshez számításba kellett venni a szelet, a nagy meleget, és a fényviszonyokat is, hiszen a távoli célpont “vizesnek” tűnik a földről felszálló meleg levegő miatt.

Az .50 kaliberes Browninggal akár egy golyót is ki lehet lőni, és köztudott rendkívüli hatótávolsága. A szóban forgó fegyvert már haza is szállították, hogy kiállítsák emlékezetes teljesítménye miatt, hiszen ez volt a brit hadtörténelem legmesszebbről leadott halálos lövése.

(forrás: Newsweek, borítóképünk illusztráció)