Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az LMP és a Momentum se száll be az összefogásba a Fidesz jelöltje ellen

Az LMP és a Momentum se száll be az összefogásba a Fidesz jelöltje ellen

Az LMP és a Momentum sem áll be balos pártok jelöltje mögé a XV. kerületben, ahol új polgármestert kell választani, mert a DK-s Hajdu László parlamenti képviselő lett.

Németh Angéla több baloldali párt által támogatott polgármesterjelölt hétfőn Budapesten, aláírásgyűjtést indító sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy szeretnénk megőrizni a baloldalnak a XV. kerületet. Azt is elmondta, a cél, hogy ne a Fidesz hatalma erősödjön ebben a kerületben is, hanem sikerüljön megismételni az áprilisi országgyűlési választáson elért baloldali sikert – hangoztatta, hozzátéve, fontos megállítani a kétharmadot.

Németh a Rászorulókat Támogatók Egyesülete, valamint a Szolidaritás színeiben vesz részt a szeptember 30-ai időközi polgármester-választáson, indulását a Magyar Szocialista Párt, a DK, a Párbeszéd és a Magyar Liberális Párt is támogatja.

Az LMP és Momentum viszont nem áll be mögé – írja az Azonnali. “A Momentum elnöksége már július folyamán arról döntött, hogy abban semmilyen módon nem vesz részt, nem állít jelöltet, és nem is támogat egyetlen jelöltet sem” – nyilatkoztak a portálnak a pártból.

Kanász-Nagy Máté az LMP szóvivője arról beszélt, hogy ugyan Németh Angéla egy civil szervezet jelöltjeként indul,

“de elég egyértelmű, hogy a Demokratikus Koalíció sakkfigurája, akit mozgatnak a táblán”

, így nem kívánják támogatni. Arról még nem döntöttek, hogy indítanak-e vele szemben jelöltet.

A Jobbik még nem döntötte el, hogy kit támogatnak a polgármester-választáson.