Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A választási siker után lendületben a Kutyapárt: „Piramist minden magyar településre!”

A választási siker után lendületben a Kutyapárt: „Piramist minden magyar településre!”

„Nagyon jó hangulatú erdményvárón vagyunk túl, emiatt még ma is kicsit mélyebb a hangom a szokásosnál” – mondta a Zoom.hu-nak Mészáros László János, aki a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) támogatásával független jelöltként indult a vasárnapi időközi polgármester-választáson Felcsúton, és veszített.

11 százalék – történelmi siker

Orbán Viktor kedvenc falujában – ahol a házára árnyékot vet a stadion – az ország dollármilliárdos gázszerelője, Mészáros Lőrinc lemondása után kiírt választáson a Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István győzött, megszerezve a szavazatok 89 százalékát. Kutyapártos névrokona tehát 11 százalékot kapott.

„A 11 százalék ugyan messze elmarad az MKKP elnöksége által elvárt 127 százalékos eredménytől, viszont akkor is a Kutyapárt történetének eddigi legjobb választási eredménye” – értékelt pro és kontra Mészáros, aki a voksolás előtt a Zoom.hu-nak adott interjúban még azt mondta, 5 százalék körüli eredményre számít.

Saját plakátját helyezi el Mészáros László János egy felcsúti villanyoszlopon Fotó: Zoom.hu

Az eredmény Mészáros szerint azt bizonyítja, hogy az a stílusú politizálás, amit a Kutyapárt csinál, még egy olyan, „félelemmel átitatott településen is jó fogadtatásra talál, mint Felcsút. Úgy véli, azért, mert vicces, szép és hasznos dolgokat csinálnak. Utóbbira példaként említette, hogy

a felcsúti választás hétvégéjén az ürömi körforgalomban átadták második saját készítésű buszmegállójukat.

Ezt a fajta politizálást kívánják folytatni, és bár minden időközi választáson aligha tudnak elindulni, a pártra ösztönzően hat Mészáros szerint a felcsúti eredmény. „Minden településen, ahol van már egy-két emberünk, ott igyekszünk kampányképes csoporttá válni, hogy még több vicces, szép és hasznos dolgot csinálhassunk.”

Mészáros László János a felcsúti választás kapcsán azt is elmondta: az MKKP történelmi sikerű, 11 százalékos eredménye csapatmunka volt, még ha jelöltként nyilván ő látszott ebből leginkább.

„Én voltam a piramis tetején, de a piramist több tucat ember egymásra épülő munkája alkotta.

Szeretnék minden magyar településre egy ilyen sikeres piramist!”

A Kutyapárt teljesen őrült felcsúti kampányáról a Zoom.hu videót is forgatott, ezt itt nézheti meg:

Borítókép: Illusztráció / Zoom.hu