Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Új Mészárost választ Orbán Viktor kedvenc faluja

Új Mészárost választ Orbán Viktor kedvenc faluja

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást: Balmazújvárosban, Felcsúton és Sorkikápolnán polgármestert, Pásztón településvezetőt és képviselőket is választanak.

Négy településen tartanak időközi önkormányzati választást: Balmazújvárosban, Felcsúton és Sorkikápolnán polgármestert, Pásztón településvezetőt és képviselőket is választanak.

Felcsúton két Mészáros László is indul

A Fejér megyei Felcsúton, Orbán Viktor kedvenc – a Puskás Akadémiának is otthont adó – falujában, két Mészáros is verseng azért, hogy a vasárnapi időközi önkormányzati választáson az új Mészáros lehessen. Mészáros Lőrinc polgármester visszavonulása – az üzletre koncentrál inkább – ugyanis két aspiráns előtt is megnyitotta az utat a polgármesteri székhez: a Fidesz-KDNP Mészáros László István alpolgármestert indítja, a Kétfarkú Kutya Párt támogatásával pedig függetlenként Mészáros László János indul.

Mészáros Lőrinc áprilisban mondott le a polgármesterségről, most utódja kerestetik Fotó: MTI Fotó: Máthé Zoltán

A településen 1507 választó szavazhat az új polgármesterről. A Zoom.hu a kampányhajrában párhuzamos interjúra próbálta rávenni a két jelöltet, de csak részsikereket értünk el. Mészáros László István (Fidesz-KDNP) – aki a Fidesz 2014-es “Folytatjuk!” szlogenjével kampányol – nem kívánt kérdéseinkre válaszolni, csak annyit mondott, hogy

győzni szeretne, méghozzá úgy, hogy sok szavazatot kap.

Bőbeszédűbb volt viszont Mészáros László János (független), aki a Zoom.hu minden kérdésére válaszolt, az interjú itt olvasható:

Két Mészáros, mindkettő az új Mészáros akar lenni Felcsúton

Két Mészáros, mindkettő az új Mészáros akar lenni Felcsúton Vajon sikerül a kutyapárt jelöltjének túlteljesítenie a pártvezetés által szabott 127 százalékot? Mire számít a Fidesz jelöltje a vasárnapi polgármester-választáson? Elér-e valaha a felcsúti kisvasút a Bajkál-tóig? Rendhagyó párhuzamos interjú.

Képviselőket és polgármestert választ Pásztó

A négy, időközi választással érintett település közül Pásztón nem csak polgármestert, képviselőtestületet is választanak – a csaknem tízezer lakosú nógrádi városban a szavazatra jogosultak száma megközelíti a 7700-at. Itt azért tartanak választást, mert összeveszett a polgármester a képviselő-testülettel, mire utóbbi tagjai

lemondtak, ezzel pedig megszűnt a polgármester, Dömsödi Gábor mandátuma is.

A polgármesteri tisztségért független jelöltként újra elinduló egykori tévés Dömsödinek két kihívója is akad a választáson: Farkas Attila (Fidesz-KDNP) volt alpolgármester és Plecskó Péter (független) volt képviselő is megméreti magát. A nyolc önkormányzati képviselői helyre pedig 39-en pályáznak.

A Zoom.hu nemrég készített interjút a várost 2014 óta vezető Dömsödi Gáborral, aki szerint Pásztó éppen olyan, mint egy nagyon menő veterán sportautó, neki pedig küldetéstudata van, ezért indul újra. Beszélt a pásztói eredményeiről, tavaszi, LMP-s képviselőjelölti kalandjának tanulságairól is. Az interjú itt olvasható:

Dömsödi Gábor: Óriásit tévedtünk 1989-ben

Dömsödi Gábor: Óriásit tévedtünk 1989-ben Az LMP hitelessége már nem az ő problémája, amúgy is eltűnik a párt 2022-re – mondta a Zoom.hu-nak Dömsödi Gábor, aki tavasszal még a zöldpárt jelöltje volt, most az időközin függetlenként maradna polgármester Pásztón. Szerinte azért veszélyes a Fideszre, mert hiteles és becsületes. Interjú.

Balmazújváros: börtönbe ment a polgármester

A Hajdú-Bihar megyei Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető Veres Margitot (független) ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

Az előző polgármestert “kiállították” MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A vasárnapi voksoláson 14 137-en jogosultak szavazni, ők négy jelölt közül választhatnak: Csige Sándor (független), Dobány László (Magyar Munkáspárt), Hegedüs Péter (független), Nagy Tamás (független).

Végül a Vas megyei Sorkikápolnán azért kell időközi választást tartani, mert meghalt Nárai László, a falu korábbi, független polgármestere. A tisztségért két független jelölt indul: Fodor Béla József és Tóthné Plózer Judit. A 250 lakosú faluban 205 választásra jogosult adhatja le vasárnap a voksát.

Borítókép: Illusztráció / Fotó: Veres Viktor