Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Távozik az NVB éléről az Orbánt megbirságoló Patyi András

Távozik az NVB éléről az Orbánt megbirságoló Patyi András

„Nagyon sajnálom, miniszterelnök úr!”

– mondta még tavasszal a a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) elnökétől. A HVG cikke szerint a demokratikus választások törvényessége felett őrködő testület elsőszámú vezetője azért sajnálkozott megalázkodva, amiért – teljes mértékben a törvényi előírásoknak megfelelően – az NVB megbírságolta az óvodásokat biodíszletnek használó Orbán Viktort a kampányban.

A kormányfő kitette az NVB-elnökhöz több mint méltatlan párbeszédről készült videót a Facebook-oldalára, megmutatva ország-világnak, hogyan froclizza és égeti le végképp a legfőbb választási szerv szolgalelkű vezetőjét. De úgy tűnik, megérte hajbókolni: a keddi ülésen Patyi leköszön és rögtön az új elnököt is megválasztanák – tudta meg a HVG egy testülethez közeli, névtelenséget kérő forrásból.

Ezt támasztja alá a lap szerint, hogy vasárnap délután kikerült az NVB honlapjára az ülés napirendje, és ebben valóban első napirendi pontként szerepel

az elnök lemondásának tudomásul vétele.

A HVG szerint, ha Patyi így hivatalosan otthagyja a választási bizottságot, akkor elhárulhatna az utolsó akadálya is annak, hogy a találgatásoknak megfelelően valóban ő kerüljön az Orbán-kormány által tervezett új, közigazgatási bíróságok élére. A napirend alapján a keddi ülésen rögtön meg is választanák Patyi utódját. (via HVG)

Borítókép: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd