Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kikapott a kutyapárt Mészárosa Orbán Viktor falujában

Kikapott a kutyapárt Mészárosa Orbán Viktor falujában

A Fidesz-KDNP jelöltjét, Mészáros László Istvánt választották polgármesterré a Fejér megyei Felcsúton vasárnap tartott időközi polgármester-választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel.

MKKP: 11 százalék

Sisa András elmondta, az 1509 szavazásra jogosult választópolgárból 615-en vettek részt a voksoláson, a jelöltekre 601 érvényes és 14 érvénytelen szavazat érkezett. A Fidesz-KDNP jelöltje, Mészáros László István 535 szavazatot kapott, míg a független az Magyar Kétfarkú Kutyapárt által támogatott, de független Mészáros László Jánosra 66-an voksoltak. Felcsúton azért kellett időközi polgármester-választást kiírni, mert a település polgármestere, Mészáros Lőrinc (Fidesz-KDNP) áprilisban lemondott tisztségéről.

Az MKKP azt írta a Facebookon:

„A kutyapárt eddigi legjobb eredményét Felcsúton sikerült elérnunk. 11 százalék.”

A Zoom.hu így készített interjút az MKKP által támogatott jelölttel. Be is jártuk a falut a Mészáros Lászlóval.

Sordikápolna

Két független jelölt közül Fodor Béla Józsefet választották polgármesterré a Vas megyei Sorkikápolnán a vasárnap tartott időközi választáson – közölte a település jegyzője az MTI-vel. Varga Krisztina elmondta: a 204 választásra jogosult polgár közül 110-en járultak a szavazóurnához.

Fodor Béla József 78 szavazatot kapott, Tóthné Plózer Juditra, aki alpolgármesterként átmenetileg irányította a település önkormányzatát, 31-en voksoltak.

Egy szavazat érvénytelen volt. Sorkikápolnán azért kellett időközi polgármester-választást tartani, mert a település korábbi polgármestere, Nárai László – aki szintén függetlenként töltötte be a tisztséget – elhunyt.

Balmazújváros

Négy jelölt közül Hegedűs Péter független jelöltet választották Balmazújváros polgármesterévé a szavazók a vasárnap megtartott időközi választáson – közölte a választás eredményét a helyi választási iroda vezetője az MTI-vel.

A három település közül ebben nyert az a jelölt, akit az ellenzék a támogatott, a többiben a Fidesz akarata érvényesült.

Bencsik Judit tájékoztatása szerin a választásra jogosult 14 138 állampolgár közül 3922 (27,74 százalék) voksolt, 3861 volt az érvényes szavazatok száma. Hegedűs Péter helyi vállalkozó, független jelölt 2053 szavazattal lett a hajdú-bihari település új polgármestere. Csige Sándor (független) 52, Dobány László (Magyar Munkáspárt) 47, Nagy Tamás (független) 1709 voksot kapott – jelezte Bencsik Judit. Balmazújvárosban a korábbi polgármester tisztségének megszűnése miatt kellett kiírni az időközi választást, a települést 2014 óta vezető Veres Margitot (független) ugyanis áprilisban hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt jogerősen öt év börtönre ítélte a Debreceni Ítélőtábla.

(MTI)

Borítókép: Fotó: Zoom.hu