Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elkeserítőnek tartja az ELTE hozzáállását a genderszak egyik oktatója

Elkeserítőnek tartja az ELTE hozzáállását a genderszak egyik oktatója

Facebook bejegyzésben kelt ki saját egyeteme ellen Gregor Anikó, az ELTE genderszak egyik oktatója. Elkeserítőnek tartja ugyanis az egyetem genderszak megszüntetésével kapcsolatos nyilatkozatát, melyben gyakorlatilag az intézmény elfogadja a kormány erről szóló döntését.

Gregor Anikó bejegyzésében azt írta, “az egyébként érvényesen működő, tudományos jóváhagyással bíró szak mögüli, még a végleges kormánydöntés megszületése előtti kihátrálással nem értek egyet. Az intézményes és anyagi függés felülírta az oktatási önállóságot”.

Hozzátette, “a sajtóban és csakis a sajtóban megjelenő, a rendelettervezetben egyáltalán nem szereplő »gazdasági érv« is inkább elkendőzésnek tűnik, és leginkább azt eredményezi, hogy egymás ellen hangol szakokat, intézményeket, a felsőoktatás alulfinanszírozottsága miatt a szűk forrásokért versenyeztesse azokat és roncsolja köztük a szolidaritást”.

Borítókép fotó forrás: Zoom.hu, Pexels