Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Aranyérmet nyert cselgáncsban Ungvári Miklós

Aranyérmet nyert cselgáncsban Ungvári Miklós

Ungvári Miklós arany-, Szabó Frigyes pedig bronzérmet nyert a 73 kilogrammos súlycsoportban szombaton a Papp László Budapest Sportarénában zajló olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Prix-versenyen, számolt be az MTI.

Ungvári, a Ceglédi VSE olimpiai ezüstérmese egy-egy osztrák, holland, lengyel, majd román versenyző legyőzésével megnyerte csoportját, és mivel az elődöntőben a kanadai Arthur Margelidonnál is jobbnak bizonyult hosszabbítás után, készülhetett a japán Maszasi Ebinuma elleni fináléra. A 37 éves magyar eddig egyszer találkozott háromszoros világbajnok és kétszeres olimpiai harmadik ellenfelével, s a 2010-es moszkvai Grand Slam-viadalon legyőzte őt.

Ugyanebben a súlycsoportban a leányvári Szabó Frigyes, aki előzőleg komolyabb nemzetközi eredmény nélkül állt, a vigaszág végküzdelmeiben a bronzéremért lépett tatamira a mongol Odbayar Ganbaatar ellen.

Borítókép MTI Fotó: Máthé Zoltán