Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Négy társával házibuliban molesztált egy 16 éves békéscsabai lányt, de kiengedték az előzetesből

Négy társával házibuliban molesztált egy 16 éves békéscsabai lányt, de kiengedték az előzetesből

A magatehetetlen állapotban lévő tinédzserről szexuális jellegű képeket készített az öt fiatal férfi. A gyanúsítottak közül egyet szabadlábra helyeztek, tudta meg a Zoom.hu.

Kiengedték az előzetes letartóztatásból azt a fiatal férfit, aki tavaly augusztusban négy barátjával együtt szexuálisan molesztált egy – akkor – 16 éves lányt egy békéscsabai házibuliban – tudta meg a Zoom.hu. A fiatalok azután buktak le, hogy a bűncselekményről készített fotók eljutottak a lányhoz, aki egészen a buli másnapjáig nem emlékezett, mi történt vele.

A rendőrség öt 18 és 20 év körüli fiatalt tartóztatott le és helyezett férfit előzetes letartóztatásba. Közülük kettő a rendőrségben dolgozott informatikusként.

A Zoom.hu információi szerint

az egyik gyanúsított már szabadlábon van.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztálya portálunknak megerősítette a hírt, és arról is tájékoztattak, hogy a másik négy gyanúsított továbbra is bűnügyi felügyelet alatt áll. További részleteket viszont köztöltek a folyamatban lévő nyomozására hivatkozva.

A felkavaró esetről először a Bors számolt be, a lap akkor azt írta, nemi erkölcs elleni bűncselekmény miatt folyik vizsgálat. A gyanúsítottakat azért helyezték előzetes letartóztatásba, mert fennállt a veszély, hogy megszöknek, vagy hogy befolyásolják a tanúkat.

Forrás: Hír TV

A Hír Tv Riasztás című műsora tavaly decemberben már arról számolt be, hogy az első hírekkel ellentétben nem történt erőszak, ugyanis a lányról az eset után megállapították, hogy még szűz. A riportban megszólalt az egyik gyanúsított nagyapja – akinek házában szervezték meg a bulit – ő azt mondta: a lány olyan sok alkoholt ivott, hogy lehányta magát, ezért le kellett venni róla a ruhát és letisztítani a testét. A nagyszülő szerint a fiúk csak azért készítettek fotót a magatehetetlen lányról,

mert meg akarták örökíteni az emléket, ugyanis még nem láttak ilyet.

A nagypapa elmondása szerint csak poénnak szánták, és azt tervezték, hogy ha kijózanodik a lány, majd megmutatják neki, hogyan viselkedett.

A készített képeken viszont jól látszik, hogy a fiúk fogdosták és molesztálták a lányt. Erről az egyik gyanúsított ügyvédje azt mondta, valóban volt szexuális jellegű cselekmény a buliban, de erőszak nem.

Borítóképen az egyik fotó, amit a gyanúsítottak készítettek a magatehetetlen lányról a tavaly augusztusi békéscsabai házibuliban./Forrás: Hír TV