Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Még Bencsik Gábort is megdöbbentette a „gender szakok” eltüntetésének híre

Még Bencsik Gábort is megdöbbentette a „gender szakok” eltüntetésének híre

„Most eljött a pillanat, hogy a kormány politikáját támogató nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiek megvédjék a kormányt saját rossz döntésétől.”

 

– ezt nem más mint Bencsik Gábor írta ki a Facebook-oldalára. A Magyar Krónika főszerkesztője azt az előterjesztést kritizálta, amely szerint a jövőben nem indulhat képzés társadalmi nemek tanulmánya szakon, vagyis a gender szakon.

Bencsik az egynapos határidővel sem ért egyet.

„Ha igaz a hír, akkor szögezzük le, hogy egy egyetemmel, különösen húsba vágó kérdésekben nem szokás huszonnégy órás határidővel levelezni. Ez egyszerűen sértés, vagy ami még rosszabb, hatalmi arrogancia. Az egyetemen tiszteletre méltó emberek dolgoznak, akik a tehetségük mellett kemény munkával lettek azokká, akik.

Kijár nekik, hogy időt kapjanak az álláspontjuk megfogalmazására.”

A főszerkesztő a gender fogalmával felelőtlenül dobálózóknak is odaszúrt.

„Ha igaz a hír, akkor itt ráadásul alapvető tájékozatlansággal van dolgunk. A gendertudomány ugyanis nem az, amit felületes újságírók írnak róla. Nem túltolt feminizmus, nem a család szétverése, nem kisgyerekek nemváltásának támogatása, nem tetszés szerinti biológiai nemek konstruálása. Hanem annak vizsgálata, hogy a biológiai nem miként jelenik meg a társadalomban. Márpedig megjelenik. És ennek ezer vonatkozása van. És ha ezeket nem ismerjük, hogyan akarjuk elérni például azt, hogy a társadalom visszanyerje a reprodukciós képességét? Hogyan akarjuk megtalálni az eszközöket ahhoz, hogy a férfiak és a nők újra szeressék a gyerekeket?”

Bencsik szerint észre kell venni, hogy a gendertudományokat világszerte kutatják és tanítják, véleménye szerint fontos lenne, hogy a „a magyar tudományosság” is bekapcsolódhasson a folyamatokba. A főszerkesztő reméli, hogy a megszüntetésről szóló hírek nem valósak, és a kormány nem akadályozza meg a társadalmi nemek mesterszak további működését.

„Bízzon bennünk, nemzeti keresztény konzervatív értelmiségiekben, hogy megvédjük azokat az értékeket, amelyekkel azonosul.”