Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Már egy kutya is szedi a műanyagot az óceánból

Már egy kutya is szedi a műanyagot az óceánból

Ismerjétek meg Lilát, a környezettudatos kutyát!

A korábban homárhalászatra kiképzett labradort megtanították arra is, hogy lemerülve a víz alá műanyag palackokat hozzon a felszínre.

Lila gazdája egyébként, Alex Schulze a 4Ocean nevű non-profit szervezet alapítója. A vállalkozás többi közt a tengerekből összegyűjtött műanyag hulladékból gyárt karkötőket, illetve adományokból tartja fent magát.

Alex a Facebookra posztolt videója mellé elárulta, hogyan tanította be Lilát a homárfogás után palackfogásra. A kutyusnak először a medencéjébe dobott játékokat kellett visszahoznia. Ezeket aztán – óriási türelemmel – egyre mélyebbre rejtette, míg négylábú barátja már a tengerfenékről is képes volt összeszedni a hulladékot.

Lila példája jól mutatja, hogy bárki tehet a környezete megóvásáért. Ha egy kutyának sikerül, akkor ez egy embernek sem lehet kihívás!