Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kétezer tanár hiányzik a magyar iskolákból a tanévkezdés előtt

Kétezer tanár hiányzik a magyar iskolákból a tanévkezdés előtt

Bár már csak kevesebb mint egy hónap van hátra a 2018/2019-es tanév kezdéséig, még mindig közel 2000 pedagógusra lenne szükség országszerte. A munkaerőhiány nem csak az állami iskolákban, de az alternatív oktatási intézményekben is problémát okoz.

A Pénzcentrum körbenézett a kormány által létrehozott Közszolgálati Állásportálon, a Közigálláson. Az ott található álláshirdetések alapján országszerte több mint kétezer pedagógust keresnek, egészen pontosan 2133 tanári állást hirdetnek most, ezek között akad gyógypedagógusi vagy könyvtáros állásajánlat is.

A portál rákeresett a “szakos” kifejezésre, így 1186 találatot kapott, a “bármely szakos tanár” kifejezésre 398-at.

A legnagyobb igény a matematika-bármely szakos tanárokra mutatkozik (59-et keresnek), de testnevelés-bármely (50 találat) és az angol-bármely (36) szakos pedagógusok iránt is nagy a kereslet.

Csak a fővárosban több mint 300 szakember hiányzik az oktatási intézményekből, sok intézményben több tanárra is szükség lenne.

Hogy melyik állami, illetve magániskolákban milyen területekre keresnek tanárokat, a Pénzcentrum cikkéből megtudhatja.