Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Jan Ullrichot letartóztatták, mert bántalmazott egy prostituáltat

Jan Ullrichot letartóztatták, mert bántalmazott egy prostituáltat

Egy prostituált megtámadásának vádjával letartóztatták Jan Ullrichot, a németek Tour de France-győztes visszavonult országúti kerékpárosát.

A rendőröket egy frankfurti szállodához hívták a 44 éves korábbi bringáshoz, akit

drog vagy alkohol hatása alatt elkövetett testi sértéssel

, súlyosabb esetben pedig gyilkossági kísérlettel vádolhatnak meg. „Úgy tűnik, hogy Ullrich és egy prostituált között veszekedés alakult ki, s ő megtámadta a nőt, aki értesítette a szálloda személyzetét, majd hívta a rendőrséget” – fogalmazott a rendőrség szóvivője, aki leszögezte: Ullrich még őrizetben van, míg a nőnek orvosi ellátásra volt szüksége. Egy héttel korábban az időfutamban kétszeres világbajnok Ullrichot mallorcai otthonában vették őrizetbe a szomszédjánál történt incidens nyomán.

Az 1997-es Tour de France-on és az 1999-es Vuelta a Espanán győztes Ullrich hétfőn a Bildnek adott interjúban leszögezte: húsvét óta nem látta gyermekeit, akikkel alig beszélt. Saját bevallása szerint ez, valamint

a feleségétől való elszakadás nagy hatást gyakorol rá.

„Ezek eredményekért olyan dolgokat tettem, amiket nagyon sajnálok” – mondta akkor a 2000-es, sydneyi olimpián mezőnyversenyben aranyérmes sportoló. (MTI)

Borítókép forrása: Pexels