Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az ELTE tudomásul veszi a kormány genderszakkal kapcsolatos döntését

Az ELTE tudomásul veszi a kormány genderszakkal kapcsolatos döntését

Péntek este kiadott sajtóközleményben reagált az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) arra, hogy az Emmi arra készül, hogy bezárja az egyetemen működő genderszakot – írja a Quibit.

„A társadalmi nemek tanulmánya mesterszak képzést az ELTE 2017-ben, a Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság eljárását követően, a fenntartó minisztérium által engedélyezett szakként indította el – áll a közleményben. –

A képzés megszüntetését az ELTE nem tervezte,

az esetleges további szakmai egyeztetésekre Egyetemünk nyitott, ugyanakkor tisztában vagyunk azzal, hogy a fenntartó minisztérium jogosult a képzési portfólió felülvizsgálatára, ezen belül egyes képzések megszüntetésére is. Ezzel összhangban a fenntartó döntését Egyetemünk tudomásul veszi és tiszteletben tartja, egyúttal fontosnak tartjuk, hogy a témakörben lehetőség szerint érdemi szakmai vita folyhasson le. A végleges szabályozás megjelenéséig, illetve a rendelet indokolásának megismeréséig az ELTE nem kíván a fentieken túl a témában állást foglalni.”

Borítókép forrása: Thaler Tamás