Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Sátoros ünnep Kisvárdán: telt házzal avatják az új stadiont

Sátoros ünnep Kisvárdán: telt házzal avatják az új stadiont

A Fradit fogadja szombaton Seszták exminiszter klubja, ez lesz az első meccsük a milliárdos arénában. Talán az első NB I-es gól is összejön.

Minden jegy elkelt már a szombati Kisvárda-Ferencváros NB I-es mérkőzésre. Ez lesz a Seszták Miklós nevével fémjelzett klub történetének első hazai élvonalbeli meccse, miután a második fordulóban elcserélték a mérkőzésüket és a Honvéddal idegenben találkoztak.

Forrás: mlsz.hu

A fenti kép az MLSZ jegyportáljának a csütörtök reggeli állapotát tükrözi: gyakorlatilag minden belépő elment, a VIP-szektorokban találni 1-1 szabad helyet. Amiatt nem aggódunk, hogy azok az ülések szabadon maradnának.

A kisvárdai stadion 2500 férőhelyes, eredetileg kétezer helyet szántak benne. A befogadóképessége nem változott, de a rá szánt összeg kisgömböcként nőtt azóta, hogy elhatározták a megépítését. Amikor 2013 végén Orbán Viktor és kormánya stadionfejlesztési programot indított, akkor még 120 milliót szántak a beruházásra. Aztán a 2014-es választások után üstökösként lőtt ki a szabolcsi kisváros erős embere, Seszták Miklós és vele kézenfogva a stadionra fordítandó összeg is jelentős szorzót kapott. A vonatkozó kormányhatározatban most is csak 1,6 milliárd forint szerepel, a kivitelezés összege azonban most már 2,5 milliárd forint. Apró malőr, hogy a kormányhatározatok bruttó összegeket szoktak rögzíteni, míg a közbeszerzési adatokban mindig nettó szerepel, tehát a 2,5 milliárd valójában több mint 3 milliárd.

Fotó: Szabó Sándor/www.kisvardafc.hu

A Kisvárda a pályán nem remekel ennyire, bár a történelmi feljutás összejött. Az NB I-ben azonban eddig 9 gólt kapott és egyet sem szerzett a külföldi játékosokkal (brazilokkal, ukránokkal és horvátokkal) kitömött kiscsapat, igaz, sorrendben a Videotonnal, a Honvéddal és az Újpesttel játszott (az előbbi kettő ez elmúlt két bajnokság győztese, utóbbi meg az aktuális kupagyőztes). Most az eddig veretlen Fradi ellen javíthat Várda, vagy legalább az első NB I-es gólját összehozhatja. A rossz rajtnak amúgy megvolt az első áldozata is, 2 vereség után kirúgták az edzőt, a korábban a Debrecennel bajnoki címet is nyerő Kondás Elemért.

Seszták exminiszter amúgy nem vezetője, tulajdonosa a futballklubnak, de képviseletében rendre megjelenik, sőt, két éve éppen ő mutatta be a tervezett stadion látványterveit. A volt miniszter az áprilisi választások után kiesett a pixisből, ennek a fociklubra egyelőre nincs hatása. Azonban a stadion mellé tervezett kézilabdacsarnok építését már lefújták.

Borítókép: Szabó Sándor/www.kisvardafc.hu