Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

New Yorkban agyonvertek egy magyar férfit, mert Uber-sofőrnek hitte, akit nem kellett volna

New Yorkban agyonvertek egy magyar férfit, mert Uber-sofőrnek hitte, akit nem kellett volna

A Kaliforniában élő Szabó Sándor esküvőre érkezett a nagyvárosba, de onnan már nem térhetett haza.

Gyilkosság miatt nyomoznak a new yorki rendőrök, miután kedden meghalt egy magyar férfi: a 35 éves Szabó Sándor otthonából, Kaliforniából érkezett az amerikai nagyvárosba öccse esküvőjére, ahonnan vasárnap hajnali egy órakor szeretett volna távozni, ezért hívott egy Ubert.

A telefonja időközben lemerült, így – mivel az Ubert nem nagyon különböztetik meg a többi autótól – találomra kopogott be egy olyan típusú autó ablakán, mint amit az Uber küldött neki. Szerencsétlenségére a Volkswagen SUV volánja mögött nem egy Uber-sofőr ült, hanem egy ismeretlen férfi, aki a kéretlen kopogásra azzal válaszolt, hogy kiszállt az autóból, és ököllel arcon vágta Szabót, aki olyan szerencsétlenül esett el, hogy beverte a fejét a járdaszegélybe.

A támadó elmenekült, a magyar férfit pedig a mentők szállították kórházba. Állapota kritikus volt, és keddig küzdöttek az életéért, amikor Szabó szervezete feladta a harcot.

A new yorki rendőrség gyilkosság miatt nyomoz, és hogy gyorsabban elkaphassák a gyanúsítottat, közzétettek egy videót is, amin a fehér autó és az elkövető látható.

„Szabó Sándor a kollégánk volt, nagyszerű embernek ismertük. Még mindig sokkos állapotban vagyunk, és rendkívül szomorúak” – mondta a CBS12-nek a magyar férfi kaliforniai munkahelyének vezérigazgatója.

Szabó testvére, a 33 éves Szabó Dominik, akinek az esküvője volt a gyilkosság idején, szintén megszólalt. A NY Daily News-nak azt mondta, Sándor a legszebb srác volt, akivel valaha találkozhattál volna, aki mindig készen állt arra, hogy bárkinek segítsen.

A rendőrség szintén a NY Daily News-nak mondta, hogy Szabó valószínűleg részeg volt a sérülés elszenvedése idején, az elkövetőt pedig kopasz, sötét bőrű férfinek írták le, aki a bűncselekmény idején fehér hosszú ujjú pólót és farmert viselt.

(via DailyMail)