Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy darura lógatták fel azokat a pedofilokat, akik megerőszakoltak egy 10 éves kisfiút

Egy darura lógatták fel azokat a pedofilokat, akik megerőszakoltak egy 10 éves kisfiút

Három pedofilt akasztottak fel a nyílt utcán Jemen fővárosában, Szanaa-ban, mert azok állítólag megerőszakoltak és megöltek egy 10 éves kisfiút.  

A nyilvános kivégzésről készült fényképeken látható, amint az elkövetőket először megszégyeníti a helyi hatóság. Az elkövetőket valóságos tömeg vette körül, showműsorként nézve a büntetés végrehajtását.

Ezt követően egy rendőrtiszt vélhetően azt a parancsolja külön-külön az elkövetőknek, hogy feküdjenek arccal a földre, majd ezután ötször szíven lövi a pedofilokat hátulról.

Jemeni katona agyonlő a jemeni főváros, Szanaa egyik terén egy férfit, aki két társával megerőszakolt és meggyilkolt egy tízéves fiút. Az erőszaktevőket lelőtték, majd felakasztották. Jemenben az iszlám vallási törvénykezés, a saría van érvényben, amely szerint a gyilkosság halállal büntethető. Fotó: MTI/EPA/Jahja Arhab

A kivégzés uátán a három holttestet egy darura függesztették fel elrettentő példaként.

Jemenben egyáltalán nem ritka az ilyen típusú büntetés végrehajtás. Az állam halállal büntet szinte minden erőszakos bűncselekményt, beleértve a nemi erőszakot, a terrorizmust, valamint a gyilkosságot.

A holttesteket felakasztották elrettentő példaként Fotó: MTI/EPA/Jahja Arhab

Az országban ugyanakkor elfogadják a Sharia törvényét is, ami szerint elméletileg halállal bűntetendő a szodómia, prostitúció valamint az istenkáromlás is.

A legtöbb kivégzés golyó általi halál, azonban egyáltalán nem ritka a halálra kövezés, lefejezés, vagy felakasztás sem.

(Daily Mail)