Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Az argentin szenátus elutasította az abortusztörvény enyhítését

Az argentin szenátus elutasította az abortusztörvény enyhítését

Az argentin szenátus elutasította szerda este az abortusztörvény enyhítését, és ezzel egy időre bizonyosan gátat vetett a feminista csoportok és támogatóik több évtizedes törekvésének.

A parlament felsőháza 38:31 arányban utasította el a tervezetet, amelyet az alsóház júniusban szűk többséggel elfogadott.

Argentínában jelenleg csak akkor engedélyezett a terhességmegszakítás, ha a terhesség nemi erőszak következménye vagy veszélyezteti az anya életét. Az enyhítés révén lehetővé vált volna az abortusz a terhesség első 14 hetében, a 13 és 16 év közötti lányok esetében azonban szülői engedélyhez kötötték volna a beavatkozást

Lehetővé tették volna az orvosok számára, hogy lelkiismereti alapon megtagadják az abortusz végrehajtását. (MTI/AP/dpa/AFP)

Háromezer nő halála után enyhülhet az abortusztörvény Argentínában

Háromezer nő halála után enyhülhet az abortusztörvény Argentínában Jelenleg csak akkor engedélyezik a terhességmegszakítást a dél-amerikai országban, ha az anya élete veszélyben van, vagy nemi erőszak áldozata volt – ám az orvosok gyakran még ilyen szélsőséges esetekben is megtagadják a segítséget. 25 év alatt 3000 nő életét követelte az embertelen törvény, szerdán a kongresszus enyhítheti.