Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Száműzik a műanyag palackokat a Budapesti Állatkert büféiből

Száműzik a műanyag palackokat a Budapesti Állatkert büféiből

Úgy döntött Budapest Állatkert vezetősége, hogy nem engedélyezik a PET-palackos italok árusítását az állatkerti büfékben. A vízre szomjas látogató viszont bárhol megtöltheti a kulacsát csapvízzel, írja a Tudatos Vásárló.

Az állatkert célja, hogy az értelmetlen hulladék csökkentése, ami nagyon fontos lenne, hiszen egy nemzetközi felmérés szerint percenként 1 millió, másodpercenként 20 ezer műanyag palack kerül a kukába világszerte.

“A vendéglátó-helyekkel olyan szerződést kötöttünk, amelynek értelmében tilos egyszer használatos PET-palackokat árusítaniuk. Ennek a döntésnek egyértelműen az a célja, hogy csökkenjen a műanyag hulladék mennyisége”, mondta a portálnak Hanga Zoltán, a Budapesti Állatkert szóvivője.

A büfékben kizárólag üveg és fém palackban árulhatnak ezentúl üdítőket, az állatkertben pedig több helyen is találhatók olyan szelektív edények, ahová ezeket bedobhatják a látogatók.

Borítókép fotó: Veres Viktor