Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kínában betiltották az új Micimackó-filmet, mert a medve hasonlít a kínai elnökre

Kínában betiltották az új Micimackó-filmet, mert a medve hasonlít a kínai elnökre

A kínai elnök szent és sérthetetlen, nem hibázik, és nem, az nem lehet, hogy a nép azon röhögjön, mennyire hasonlít a csacsi öreg medvére!

Ha az elnökről van szó, akkor Kínában még a humorban sem ismerik a tréfát. Egyszerűen elképzelhetetlen, hogy gúnyt űzzenek Hszi Csin-Pingből, hiszen ő mindenki fölött áll, tévedhetetlen és tökéletes, kinevetni pedig egyenlő az öngyilkossággal.

Azonban egyszerűen kiirthatatlanok azok a mémek, amikkel tele van nem csak a nyugati, de a kínai internet is, ami ugye egy egészen más kategória, mint bármelyik internet a galaxisban. Pedig a hatalmas ország számítástechnikai szakemberei mindent megtesznek azért, hogy még csak véletlenül se jöjjön szembe például egy ilyen kép:

A kínai közösségi médiában szemfülesek a cenzorok, ha valaki Micimackót posztol, akkor pár percen belül törlik a bejegyzést.

Micimackó pedig egyre inkább az ellenállási mozgalom jelképe lesz. Ezt azért ízlelgessük kicsit. Micimackó, kommunizmus, ellenállási mozgalom.

Szkrt! Prrrra!

Mindez aztán odáig fajult, hogy betiltották a legújabb Micimackó-filmet, a Barátom, Róbert Gida című élőszereplős moziváltozatot. Pedig ha mondjuk magam annyira nem is vártam az új megjelenést, Szaniszló kolléga szerette a végeredményt.

Mindegy, Kínában nem sokan fogják látni, ahogy a Hszi Csin-Ping-szerű medve ismét mozivászonra lép.

(via BBC, BusinnesInsider)