Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Eltávoltítják Trump csillagát a hollywoodi Walk of Fame sétányról

Eltávoltítják Trump csillagát a hollywoodi Walk of Fame sétányról

A nyugat-hollywoodi városi tanács úgy döntött, hogy eltávolítja Trump csillagát a világsztárok, hírességek nevét lajstromba vevő, híres-neves sétányról, a Hollywood Walk of Fame-ről. 

A testület egyöntetűen elfogadta a határozatot, amely szerint eltávolítják a Hollywood Walk of Fameről az amerikai elnöl, Donald J. Trump csillagát. Az elismerést az elnök még 2007-ban kapta a The Apprentice című valóságshow vezetéséért.

A los angelesi városi tanács a hollywoodi kereskedelmi kamarával közösen kiadott határozatában azzal indokolja Trump-csillag eltávolítását, hogy

Az elnök hozzáállása a nőkhöz, valamint politikai cselekvései egyáltalán nem összeegyeztethetők sem az állam (California), sem a megye, sem pedig Holliwood városa által képviselt értékekkel.

Hollywood jelenlegi polgármestere, John D’Amico, valamint Lindsay Horvath tanácstag által ismertetett döntés szerint Trump családokat szétszakító bevándorlási politikája, hozzáállás a klíma változáshoz, a transzneműekhez, ellenkezik a város által képviselt normatív értékrendszerrel.

A határozat egyébként egyáltalán nem meglepő. Trump csillaga amúgy is csak problémát okozott a városnak, mivel azt az elnök közéleti megnyilvánulásai miatt folyamatosan megpróbálták eltűntetni hol egy csákánnyal, hol pedig a légkalapáccsal.

Az megrongált csillag. Forrás: The Guradian, Getty images

(CBS News)