Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Piszkos rongyokba burkolt, éhező gyerekeket szabadítottak ki egy nyomortanyáról Amerikában

Piszkos rongyokba burkolt, éhező gyerekeket szabadítottak ki egy nyomortanyáról Amerikában

Tizenegy, egy és 15 éves közötti gyereket szabadítottak ki bűnözők egy düledező tanyájáról Új-Mexikó amerikai államban – közölte a helyi rendőrség.

Két férfit letartóztattak az ügyben.

A gyerekek szegénységben, nagyon nyomorúságos körülmények között éltek.

A műveletre egy nyomozás keretében került sor, amelyet a múlt év végén indítottak a georgiai Jonesboróban. Ennek során a 39 éves Siraj Wahhajot azzal vádolták meg, hogy elrabolta hároméves gyermekét, akit azóta sem találtak meg.

Jerry Hogrefe taosi serif augusztus 2-án házkutatást rendelt el a férfi feltételezett rejtekhelyén, a vidéki Amaliában. A gumiabroncsokkal és földfallal elkerített, lakókocsiszerű rozoga viskóban rajta kívül egy másik férfi, Lucas Morten bujkált. A házkutatás elrendelésére egy üzenet szolgáltatott alapot, amelyben azt írták: éheznek, ételre és vízre van szükségük.

Augusztus 3-a reggelén több mint tíz rendőrtiszt megindította a razziát a földbe ásott, vezetékes víz, csatorna és áram nélküli nyomortanya ellen, ahol két, gépkarabéllyal felfegyverzett férfit, három nőt és tizenegy gyereket találtak.

A helyi rendőrség szerint a cipőt nem viselő, piszkos rongyokba burkolt emberek leginkább harmadik világbeli menekültekhez hasonlítottak.

Wahhajot gyermekrablás, Mortent pedig szökevény rejtegetése miatt tartóztatták le. A három nőt – akik vélhetőleg a gyermekek anyjai – előzetes letartóztatásba helyezték, hogy kihallgassák őket.

A rendőrség azt gyanítja, hogy a keresett kisfiú néhány héttel korábban még a nyomortanyán élt, de egyelőre senki sem közölt részleteket ügyében.

(MTI)